Werkwijze

Praktijkvoering algemeen

4D0A7874Het eerste consult is tevens een intake. Het duurt 1,5 á 2 uur waarin een eerste vragenlijst wordt doorgenomen. In het gesprek wat daaruit volgt verwerf ik meer inzicht in de klachten die er spelen en de achtergrond daarvan. Vervolgens zal in de meeste gevallen een eerste doormeting volgen met behulp van EAV of Auriculo medicinae (zie hieronder) om meer aanwijzingen voor mogelijke oorzaken van de klachten te verzamelen en daarbij horende oor-punten te behandelen. Aan de hand van het totale plaatje wordt een behandelplan opgesteld en besproken voor het verdere traject.

De vervolgconsulten/behandelingen duren een uur. Natuurlijk is het ook mogelijk om meteen een afspraak te maken voor een healing, massage of voetreflex behandeling waarbij de intake verkort wordt en (vrijwel) meteen aan de behandeling wordt begonnen.

Iedereen kan zo af en toe weleens een helpende hand gebruiken om stappen te zetten in de eigen groei-processen. Door middel van gesprekken, ontwikkeling opdrachten en behandelingen wordt ruimte gegeven om tot dieper inzicht te komen in je eigen weg.

 


Hieronder vind je een beknopte uitleg van de door mij het meest gebruikte disciplines:

 

Coaching

Door al mijn consulten heen zal ik er zijn als steun in jouw proces. Of dat nu is bij het onder ogen zien van wat je blokkeert in je leven, of bij het helpen een kloppende keuze te maken. In het organiseren van je ritme, je ondersteunen in het loslaten van saboterende gewoontes en het aanleren van een meer gezonde leefstijl. In alles zal ik mezelf open stellen voor jouw eigen-wijsheid en inzicht. Door gerichte vragen en oefeningen zal je tot je eigen antwoorden en conclusies kunnen komen

Auriculo Medicinae

In simpeler bewoording is het ooracupunctuur, maar alleen dat woord dekt niet het geheel van deze methode. In de ooracupunctuur wordt het gehele lichaam behandeld via het oor. Onmisbaar in de genoemde techniek is het “VAS”- Vasculair Autonoom Signaal – welke voelbaar is via de pols. Deze reactie houdt in dat het voor de behandelaar  voelt alsof de pols even “wegvalt” wanneer er een stress prikkel wordt aangeboden aan, of liever herkend door, het  individu. Het voelen van de pols helpt om vast te stellen waar de dieperliggende oorzaken precies zitten voor de klachten die men ervaart. Vervolgens geeft het VAS feilloos aan welke punten bijhorend in het oor geprikt kunnen worden en welke middelen (homeopathie en kruiden) ter ondersteuning kunnen worden ingezet.

Elektro-Acupunctuur (EAV volgens Voll)

EAV is de afkorting voor ElectroAcupunctuur volgens Voll. EAV is in de jaren vijftig van de vorige eeuw uitgevonden door R. Voll een Duitse arts. Met EAV kan heel direct worden gemeten waar verstoringen en onbalansen zitten in het lichaam zodat de oorzaak voor iemand’s klachten kan worden aangepakt.

Ook is het met deze methode mogelijk om (voedings-) allergieën en intoleranties op te sporen.  Op deze wijze kan getest worden welke voeding goed of juist niet goed is om een herstel in de balans, in de gezondheid van de cliënt te ondersteunen. Ook is het mogelijk om met EAV zelf therapie te geven, vergelijk het met de klassieke acupunctuur alleen dan niet met naaldjes maar met stroom.

Kruidengeneeskunde

Al van oudsher is de geneeskracht van planten erkend en ingezet als geneesmiddel voor allerlei ziekten en kwalen. Ook nu zijn veel van onze farmaceutische middelen ontwikkeld uit planten of nagemaakt van een oorspronkelijk plantaardige werkzame stof. Het gebruik van de plant-aardige middelen kan ons op allerlei vlakken ondersteunen in ons genezingsproces. Veelal wordt tijdens het consult gekeken naar ondersteunende middelen welke aansluiten bij de specifieke behoefte van de cliënt.

Voeding (onderzoek & advies)

Voeding op alle niveaus, zowel fysiek als spiritueel, zowel emotioneel als geestelijk is de basis van ons bestaan hier op Aarde. De voeding die wij ontvangen vormt ons en geeft ons een zekere kwaliteit die we vervolgens uitdragen in de wereld. Bij velen van mijn cliënten blijkt elke keer weer dat goed voor jezelf zorgen en daarbinnen voor gezonde voeding zorgen moeilijker is dan we denken. De verleidingen en verslavingen die wij in ons leven tegenkomen zijn enorm en daar blijkt ook de hunkering uit  die mensen hebben om gevuld en diep bevredigd te worden, en dus de leegte welke in de mens aanwezig is.

Lekker en gezond eten kan veel bevrediging geven. We zoeken samen naar de manier waarop je niet het gevoel hebt al het lekkers te moeten laten, maar juist plezier krijgt in de keuze voor gezond. De verrassing komt wanneer je ontdekt hoe heerlijk en vervullend gezond eten kan zijn!

Healing

We zijn geboren in een wereld waarin vooral het stoffelijke, tastbare en zichtbare wordt erkend. Van kinds af aan zag en voelde ik echter ook de fijnstoffelijke kant van onze wereld. Dat wat niet voor iedereen zichtbaar was, was voor mij zichtbaar en voelbaar. Tijdens een healing verbind ik me met deze energetische kant van ons Zijn. Ik laat me leiden door mijn hart en de informatie die zich aandient en in het belang is van jouw hoger plan, het groter goed van het pad wat je bewandeld. Healing is integraal onderdeel van alles wat ik doe in mijn praktijk, maar het kan soms nodig en fijn zijn om de behandeling volledig op dit energetische veld te richten. Ik werk hierin met mijn magnetiserende handen, geluid, kruiden en de adem.

Massage

Tijdens een massage wordt je lichaamsbewustzijn volop geactiveerd. Je ervaart iedere vezel van je lijf door de stevige aanraking en een weldadige ontspanning treed in. De massage helpt de afvalstoffen uit de weefsels richting bloed en lymfebanen te leiden zodat ze uit het lichaam verwijderd kunnen worden via de uitscheidingsorganen. De spieren voelen nadien weer soepel aan en de ontspanning werkt diep in op je psyche.

Naast het genoemde lichamelijke effect zal het duidelijk zijn dat een massage op meer vlakken werkt. Ook in de geest voel je je verkwikt na een behandeling en op emotioneel vlak kan het een uitlaatklep zijn. Als masseur vind ik het daarom heel belangrijk om goed contact met je te maken zowel voor als tijdens de behandeling zodat ik kan invoelen wat voor jou het allerbeste zal werken.

Voetreflexzone massage

Hierbij worden de voeten gezien en behandeld als een spiegel voor het gehele lichaam. De reflexzones en punten op beide voeten corresponderen met specifieke delen van je lijf, je onderbewuste en je energetische gesteldheid. Door deze verschillende reflexzones te masseren en te behandelen met acupressuur en energiewerk worden prikkels doorgegeven aan het bijbehorende gebied en wordt het zelfgenezend vermogen aangesproken. De behandeling zet je lichaam dus in beweging en spoort aan tot reiniging. Het kan ook een ontlading mogelijk maken op emotioneel en energetisch vlak. Het kan zeer helend en ontspannend zijn om op deze manier een reiniging te ondergaan en ook eens op dit vlak te ontgiften.

 

We gaan samen op zoek naar jouw behoeftes, voorkeuren en naar wat er nodig is om jouw gezondheid zo optimaal mogelijk te dienen.

 

Geneeswijs nature 004