Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is een verzamelnaam voor allerlei geneeswijzen die, zoals de naam al zegt, gebruik maakt van van nature aanwezige ingrediënten voor genezing. Vaak liggen deze ook ten grondslag aan methodes die in de reguliere geneeskunde worden gebruikt. Deze therapieën kennen een lange geschiedenis en hebben hun werking door de tijd heen bewezen. Ze onderscheiden zich van de reguliere geneesmethoden omdat ze zich richten op de gehele mens in al zijn aspecten, zowel op fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel als energetisch niveau (dit heet ook wel een holistische aanpak/zienswijze).

In de natuurgeneeskunde werken we dus niet alleen symptomatisch (klachtgericht), maar ook juist preventief en aanvullend door al deze niveaus in de behandeling te betrekken.

De geneeskracht in onszelf is vaak sterker dan we denken. In de natuurgeneeskunde maken we gebruik van deze eigen energiestroom, je levenskracht, om de genezing te bevorderen. We prikkelen je eigen zelfgenezend vermogen zodat je jezelf versterkt en heelt. Soms is een zachte prikkel genoeg zoals met magnetiseren en energiewerk. Soms is er wat meer aansporing voor nodig om ons systeem op gang te helpen en gebruiken we kruiden tincturen en Theeën om specifieke orgaansystemen een steuntje te geven, of diepte massage om weefsels te doen ontspannen.

 

Geneeswijs nature 006