5 Principes

De kern van mijn werk is: Wie ben jij? Wat heb jij nú wezenlijk nodig om tot genezing en welzijn, tot heelzijn, te komen?

Hierbij benut ik een heel scala aan mogelijke ingangen en natuurgeneeswijzen waarbij elke behandeling een fundament heeft in de vijf natuurgerichte principes:

1. De basis van leven is Energie:

Iedereen en alles is volgens dit principe een manifestatie van energie. Mijn gevoeligheid en helderheid door multi zintuiglijke waarneming geeft direct een beeld van de persoon en de energetische staat van diens Zijn.

2. Prikkeloverdracht:

De geleiding van prikkels in het lichaam is wellicht de eerste concrete manifestatie van energie in materie. Wanneer dit stagneert of wordt gehinderd heeft dit invloed op alle interne systemen, maar vooral ook op het zelfherstellend en genezend vermogen van het organisme. Het is dus van groot belang om deze prikkeloverdracht weer te laten stromen.

3. Drainage:

Drainage is het ontlasten van de persoon op fysiek, psychisch en energetisch vlak door een reiniging in gang te zetten. Hiervoor kunnen kruiden, tincturen en theeën worden ingezet als therapie, maar vaak is het ook nodig om het voedings- en/of leefpatroon te veranderen.

4. Voeding:

Voeding op alle niveaus, zowel fysiek als spiritueel, zowel emotioneel als geestelijk is de basis van ons bestaan hier op Aarde. De voeding die wij ontvangen vormt ons en geeft ons een zekere kwaliteit die we vervolgens uitdragen in de wereld.

5. Psyche en onbewuste, ziekmakende, patronen:

Het vereist grote  aandacht en volharding om patronen te doorbreken en te veranderen, om nieuwe keuzes te maken. Gewoon al het bewust worden van de patronen die voortkomen uit destructieve manieren van met het zelf omgaan kan best confronterend zijn, maar de bewustwording is nodig om er daadwerkelijk iets aan te kunnen veranderen.

 

Geneeswijs kruiden